Известие

Collapse
No announcement yet.

Свистене от предно стъкло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Свистене от предно стъкло

Здравейте и от мен от седмица съм притежател на 159 ти, проблема ми е, че след 100км в час има свистене подобно на чайник от предно стъкло или от дясно някъде...споделете дали имате подобни проблеми и аз как да се спрявя с този проблем...
    Благодаря предварително!

затваряш ли прозорците догоре.
    точка

Comment

Трябва да се провери дали е регулирана хубаво дясната врата.Ако не си сменял поленовия филтър,го направи,може от него да се получава...........
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

на мен с 200 ми свисти точно както го описваш - като чайник

ама ту се появява, ту спира...

пробвай да разбуташ прозорците и да видиш някое уплътнение да не е прецакано

и като говорим за паразитни шумове

като намалям с предавките - примерно включвам от трета на втора и се чува нещо като скрибуцане тихо (като метал в метал скърцане) някъде посредата отпред/отдолу - чува се рядко и то само при този случай - от трета на втора и от четвърта на трета - когато намалям, ако натисна педала за газта изчезва
        sigpic
        днес съм в почивка ---

Comment

При мене, след смяна на предното (челно)стъкло се появи такова свистене. Последва рекламация, презалепване на стъклото и сега е ок.

Comment

Първоначално публикувано от Георги Живков Покажи съобщение
            При мене, след смяна на предното (челно)стъкло се появи такова свистене. Последва рекламация, презалепване на стъклото и сега е ок.
            В интерес на истината и аз сменях предния дажм преди 2 седмици,ма още не съм карал на дълъг път или с висока скорост,трябва го тествам,хм,това ме заинтригува сериозно

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Момчета, не, че нещо, ама в 90% от случаите свистенето се появява след смяна на челното стъкло
              sigpic

Comment

Момчета благодаря ви за отговорите, ще се опитам да оправя проблема и ще пиша тук!

---------- Post added at 01:55 ---------- Previous post was at 01:53 ----------

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                Момчета, не, че нещо, ама в 90% от случаите свистенето се появява след смяна на челното стъкло
                Според теб да опитам ли с реглаж на пантите на вратата, защото според мен също идва от предното стъкло!

---------- Post added at 02:05 ---------- Previous post was at 01:55 ----------

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                затваряш ли прозорците догоре.
                да винаги

Comment

Ако си сигурен, че свисти от челното стъкло, изобщо не се занимавай с вратите.
                  Ако все пак държиш да изключиш със сигурност вратите, като източник на свистенето, то можеш да си поиграеш с пантите.
                  Преди да започнеш да чоплиш вратите, просто погледни дали челното стъкло е оригинално
                  sigpic

Comment

при мен челното стъкло е оригинално и пак се появява... но както казах - при доста висока скорост - ако се чува се чува едва на 200-210
                    sigpic
                    днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                      при мен челното стъкло е оригинално и пак се появява... но както казах - при доста висока скорост - ако се чува се чува едва на 200-210
                      Моето предно е сменяно,но чувам свистене доста силно от задна дясна врата и всеки път си мисля че ми е отворен прозороца,а при голяма скорост имам чуството че отвсякъде се чува.
                      Alfa romeo GTVex
                      Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                      Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                      Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Да, много е важно първо да се установи дали шума наистина идва от челното стъкло, а не от врати, уплътнения и прочие.....
                        В Кобра са имали случай на рекламация за шум от челното стъкло, който в последствие се оказал шум от страничното огледало, което някой се опитал да открадне, но не успял и само го разбрицал
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                          Да, много е важно първо да се установи дали шума наистина идва от челното стъкло, а не от врати, уплътнения и прочие.....
                          В Кобра са имали случай на рекламация за шум от челното стъкло, който в последствие се оказал шум от страничното огледало, което някой се опитал да открадне, но не успял и само го разбрицал
                          Ами майка да ти кажа с 200,не е особено удачно да се чекнеш наляво надясно,и да се ослушваш и заглеждаш,ти сам знаеш,заглеждане в един касетофон до къде те доведе

Comment

Е, много ясно - трябва да има някой до шофера и да се ослушва
                            sigpic

Comment

аз съм със 156 и имам същия шум. чувам го още след 100км/ч. като от дясното огледало, ама не виждам нищо като причина там.

хммм..хвърлихте ме в размисъл.
                              челното стъкло е сменяно в италия, щото датата му е 3-4 години след производстото на колата......
                              sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Working...
                              X